Azonnali elérhetőség

+36-70/633-30-09
+36-70/389-89-19
fixautokft@gmail.com

Eredetiség vizsgálat

Bejelentkezés nélkül, fél óra alatt elkészül!

Az 516/2017 kormányrendelet hatálybalépésével 2018.01.02-től kötelező a külföldről behozott gépjárművekre (más EU, EGT tagállamból behozott járművek esetében is) az eredetiségvizsgálat. A magyarországi első forgalomba helyezés feltétele az azt megelőző eredetiségvizsgálat.

Az előzetes eredetiségvizsgálat részletesen meghatározott előírások és követelmények szerint végrehajtandó lépésekből álló – a BM Központi Hivatallal szerződéses viszonyban álló szakértői vizsgáló állomások által végzett – műveletsorozat, amely a jármű azonosító adatainak és a járműokmányok valódiságának vizsgálatára terjed ki.

Többet szeretne megtudni az eredetiség vizsgálat menetéről? Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot bátran!

Az előzetes eredetiségvizsgálat megtörténtéről közvetlenül a vizsgálatot követően a BM Központi Hivatal határozatot (később hatósági bizonyítványt) állít ki, amely tartalmazza többek között a vizsgálatot végző szerv megnevezését, a vizsgálat eredményét, valamint a határozat érvényességi idejét.

Az eredetiségvizsgálat hatósági árai:

1. Személygépkocsik:
a) Kis kategória (1400 ccm hengerűrtartalomig) 17 000,- Ft
b) Közép kategória (1401-2000 ccm hengerűrtartalomig) 18 500,- Ft
c) Felső kategória (2001 ccm hengerűrtartalom felett) 20 000,- F
2.Motorkerékpárok:
a) 500 ccm hengerűrtartalomig 15 500,- Ft
b) 500 ccm hengerűrtartalom felett 17 000,- Ft
3.Kisteher gépkocsi (megengedett legnagyobb össztömeg: 3.5 t-ig) 20 000,- Ft
4.Tehergépkocsi:
a) Megengedett legnagyobb össztömeg 3.5 – 7.5 t-ig 21 000,- Ft
b) Megengedett legnagyobb össztömeg 7.5 t-tól 22 000,- Ft
5.Autóbusz:
a) Szállítható személyek száma 20 főig 21 000,- Ft
b) Szállítható személyek száma 20 fő felett 22 000,- Ft
6. Mezőgazdasági vontató, lassú jármű: 20 000,- Ft
7. Pótkocsi:
a) Könnyű pótkocsi (lakókocsi) 16 000,- Ft
b) Nehéz pótkocsi 17 500,- Ft
c) Különleges pótkocsi (felépítménnyel ellátott) 19 000,- Ft

Szükséges Okmányok

Eladás esetén:

Személyi igazolvány

Forgalmi engedély

Meghatalmazás, ha nem a tulajdonos kéri a vizsgálatot

Törzskönyv (ha rendelkezik vele)

Vétel esetén:

Személyi igazolvány

Forgalmi engedély

Adás-vételi szerződés

Törzskönyv (ha rendelkezik vele)

Külföldről behozott gépjármű esetén:

Személyi igazolvány

Műszaki adatlap

Származás ellenőrzési határozat (az illetékes okmányirodában állítják ki)

Külföldi forgalmi engedély

Külföldi adás-vételi szerződés, számla

Eredetvizsgát IDŐPONT EGYEZTETÉSSEL SZOMBATI NAPOKON IS ELVÉGEZZÜK.

Kategóriák:

 • M1
 • M1G
 • N1
 • N1G
 • O1
 • O2
 • M2
 • M3
 • N2
 • N3
 • O3
 • O4
 • L3e
 • L4e
 • L5e
 • L7e
 • LJ
 • T1
 • T2
 • T3
 • T4
 • T5
 • Ra1
 • Rb1
 • Ra2
 • Rb2
 • Ra3
 • Rb3
 • Ra4
 • Rb4
 • Sb2

Kinek az érdeke az eredetiségvizsgálat?

A vásárlónak, mert a használt jármű vásárlása előtt meggyőződhet annak eredetiségéről, így nem kell tartania attól, hogy nem tiszta járművet vásárol. Az eredetiségvizsgálatot lehetőleg az adás- vételiszerződés aláírása előtt készíttesse el, mivel az adás- vételi szerződés aláírásával már tulajdonába kerül a jármű, tulajdonjogot szerez.

Miért fontos az eredetiség vizsgálat?

fixautoszerviz.huAz eredetiség vizsgálat manapság már kötelező, ha a járműveknél tulajdonosváltás történik. Egy ilyen vizsgálat során leellenőrzik a járműhöz tartozó okmányokat, egyedi azonosítókat, gyári számot, valamint fotókkal dokumentálják is a folyamatot.

Milyen esetekben szükséges a járművek eredetiség vizsgálata?

• Adásvételkor
• Forgalomba még nem helyezett sérült járműnél
• Első forgalomba helyezéskor
• Ismételt forgalomba helyezésnél
• Külföldre történő értékesítéskor

A vizsgálat megszűri a lopott járművekkel való kereskedést, ezáltal védve a vásárlót, de ezen felül védi az eladót is, hiszen rögzíti azonosítóinak állapotát.

Ha eredetiség vizsgálatra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal, hiszen képzett szakembereink precíz és gyors munkájának köszönhetően könnyen eladhatja autóját vagy forgalomba helyeztetheti azt! Keressen minket elérhetőségeinken, vagy személyesen a megadott nyitvatartási időben!

Fix árakkal és garanciális munkával várjuk Önt, válassza a Fixautót!

 

Eredetiség vizsgálat: hasznos tudnivalók

Az eredetiség vizsgálat minden külföldről behozott gépjármű esetében kötelező, célja, hogy hitelesen megállapítsák, a jármű nem lopott, nem változott az alvázszáma és egyéb egyedi azonosítói.

Az eredetvizsgát a kilencvenes években rendszeresítették, azóta pedig a segítségével sikeresen visszaszorították a gépjárművek értékesítésével kapcsolatos bűncselekményeket.

Az eredetvizsga minden tulajdonos váltáskor kötelező, az ügymenet lebonyolítására 15 napja van a vásárlónak, a hivatalos dokumentum pedig 60 napig használható fel. Fontos, hogy az eredetvizsga mindenképpen előzze meg az adásvételi szerződés aláírását, nehogy kellemetlen meglepetések érjék a leendő tulajdonost.

A vizsga menete csupán két lépésből áll, az első lépésben az autót alaposan átvizsgálja egy hivatalos eredetvizsgáló, majd a második lépésben továbbítja az eredményeket a hatóságnak. Amennyiben mindent rendben találtak, megtörténhet az adás-vétel.

Keressen minket bizalommal és bízza tapasztalt szakembereinkre az eredetiség vizsgálatot!

 

Mit kell tudni az eredetvizsgálatról?

EredetvizsgaHa autót vásárol, akkor feltétlenül találkozni fog az eredetvizsgálat eljárásával, ezért az alábbiakban röviden leírjuk, hogy pontosan hogyan is zajlik a menete. Az eredetvizsgálatra többek között akkor kerül sor, amikor autót vásárolunk, tehát minden gépjármű adás-vétele során ez egy kötelező eljárás, amely során a tulajdonos igazolja az autójának eredetét.

Az eredetvizsgálat során a megbízott szakember ellenőrzi az adott gépjárművet az előírt szabályoknak megfelelően. A legfontosabb kritériumot a gépjármű adatai képezik, amelyek a vizsgálat után hatóság felé lesznek továbbítva, a hatóság pedig a kapott adatokat visszaigazolja a szerviznek.

Az eredetvizsgáról érdemes tudni, hogy anyagi és időbeli szempontból is ráfordítást igényel, ezért érdemes olyan szervizt választani, ahol a minőségi és hatékony munkavégzés mellett előnyös árakat szabnak, hiszen így a hosszú várakozást és számos egyéb kellemetlenséget megspórolhatunk.

Ha Ön is megbízható partnert keres az eredetvizsgához, akkor a legjobb helyen jár, tekintse meg a honlapunkon található elérhetőségeket és bátran lépjen velünk kapcsolatba!

 

Eredetiségvizsgálathoz vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Mikor lehet szükségünk az eredetiségvizsgálatra?

Mikor lehet szükségünk az eredetiségvizsgálatra?Használt autót szeretne vásárolni? Esetleg el szeretné adni autóját? Egy dologra mindenképpen szüksége lesz, mégpedig az eredetiségvizsgálatra. Ez először még egy nyűgnek tűnhet az ilyenkor szokásos körök mellett, mint átíratás és így tovább, de ennek valóban komoly értelme van a vevőre, de akár az eladóra nézve is.

Az eredetiségvizsgálat az autó fő elemein szereplő sorszámok ellenőrzését foglalja magában, így könnyedén megállapítható, hogy az autó lopott-e vagy sem, illetve az is, hogy az adott alkatrészei lettek-e cserélve úgy, hogy erről nem tájékoztattak minket a vétel előtt. Persze nem csak hasznos, hanem egy pár éve kötelezővé is tették az adás-vételt megelőző eredetiségvizsgálatot. Ha eladásra vagy épp autó vételre készülünk, nincs más dolgunk, mint hogy felkeresünk egy olyan szervizt, ahol profi szakemberek végzik az eredetiségvizsgálatot, és biztosak lehetünk benne, hogy kifogástalan munkát végeznek!

Csináltassa nálunk az eredetiségvizsgálatot, és garantáltan nem fog csalódni!

 

Eredetiségvizsga: a szabályos autóvásárlás feltétele

Eredetiségvizsga: a szabályos autóvásárlás feltételeÚj autót manapság kevesen vásárolnak, hiszen nagy befektetést jelent. A hitelek halmozásától is ódzkodnak az emberek, ezért, aki teheti, inkább a kézenfekvő, kockázatmentes, előnyös megoldást választja, vagyis használt autót vásárol.

A használt autó megvásárlásakor néhány dolgot el kell intézni annak érdekében, hogy minden szabályosan és legálisan történjen. Az egyik ilyen az eredetiségvizsga. Magyarországon minden üzembe helyezett járműnél kötelező elvégeztetni ezt az ellenőrzést, ha az másik tulajdonoshoz kerül.

Az nincs kikötve, hogy melyik félnek kell elvégeztetni az eredetiségvizsgát, az eladó és a vevő is dönthet úgy, hogy elvégezteti a vizsgálatot, az viszont biztos, hogy meg kell lennie. A hiteles és sikeres eredetiségvizsgát igazoló dokumentumot viszont csakis az autó új tulajdonosa mutathatja be a kijelölt okmányirodában, így történhet meg a hivatalos átírás.

Nem árt tudni, hogy az eredetiségvizsga csak az adás-vétel kapcsán kötelező, ha valaki örökli a járművet vagy az EU valamely tagállamából hozza be azt, akkor nem szükséges.

Keressen minket bizalommal, ha gyors és pontos ügyintézést szeretne!

 

Eredetiségvizsgálat változások 2017 – Szigorodnak a szabályok!

Eredetiségvizsgálat változások 2017 – Szigorodnak a szabályok! Nincs olyan autótulajdonos, aki ne vett volna már részt eredetiségvizsgálaton, így nagyjából mindenki tisztában van az ellenőrzés menetével, viszont 2017-ben hazánkban változások léphetnek életbe az eredetiségvizsgálattal kapcsolatban, amikről érdemes tájékozódni!

Idén februárban felterjesztésre került több törvényi módosítás az eredetiségvizsgálattal kapcsolatban, amelyek szigorítanák az ellenőrzés menetét, így az eredetiségvizsgálat folyamatában újdonságokkal nem találkozhatnak az autótulajdonosok, viszont a részletesebb, hosszasabb vizsgálatokra számíthatnak!

A módosítási javaslat többek között szigorítaná az alvázszám leolvasását, vagyis utóbbit és a másodlagos azonosítónak számító adattáblát vegyszeres vizsgálatnak vetnék alá az ellenőrzés során, ezáltal könnyebben kiszűrhetők lennének a bűncselekmények.

Tájékozódjon időben az eredetiségvizsgálat módosításáról! Ha eredetiségvizsgálatra van szüksége, cégünknél a legjobb helyen jár!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>