Azonnali elérhetőség

+36-70/633-30-09
+36-70/389-89-19
fixautokft@gmail.com

Kipufogó

Kipufogó javítás, Csere, Katalizátor Csere, Rezgőcső Csere

Az átlag autós a kipufogóval foglalkozik a legkevesebbet, mert alig látszik, ezért nem is tekinti fontosnak. Pedig a kipufogó jelentősen hozzájárul a motor minőségéhez, teljesítményéhez. Másik elnevezése, a hangtompító, jelzi, hogy munkáját “tompítással”, a kipufogó gázok sebességének csökkentésével végzi, ezzel jelentős energiát nyel el. Az autógyárak döntik el, hogy mennyit áldoznak a halk, duruzsoló hangért.

A kipufogó élettartama.

A korrózió miatt elsőként a hátsó kipufogó dob megy tönkre, belülről szétrohad, vagy a csőcsatlakozásnál lyukad át. A középső kipufogó dob  élettartama hosszabb, mivel közelebb a motorhoz, a bennük lecsapódó nedvességet a kipufogógázok gyorsabban kiszárítják. Ezen ok miatt a motorhoz legközelebbi kipufogó gyűjtőcső bírja a legtovább.

A kipufogóhibát könnyű észrevenni, mert hangosan jelez a tulajdonosnak. Kezdetben az autó hangja  „sportosabb”, majd a hang egyre mélyül a lyuk átmérőjének a növekedésével. A kocsi alól kijövő kipufogógázok is mutatják a hibát.

Szervizünkben szakszerűen végezzük a kipufogó különböző részeinek cseréjét és kedvező árakkal biztosítjuk, hogy mindenki megtalálja a számára optimális választást.
Az általunk elvégzett munkára és a tőlünk származó anyagokra garanciát vállalunk.
A tökéletes kipufogó rendszer biztosítja, hogy a levegő-üzemanyag arány mindig helyesen megválasztott legyen, és a motor optimális üzemanyag fogyasztás mellett maximális teljesítményt fejtsen ki. Ezek a tényezők meghosszabbítják a motor más fontos részeinek életciklusát – a szelepekét, a kipufogó dobokét, a katalizátorét és a lambda szondáét.

A kipufogó részei :

kipufogó csonk
leömlő
kipufogó cső
kipufogó dobok
katalizátor
rögzítő, felfüggesztő elemek
A rövid utak és az alkalmankénti használat jobban igénybe veszi a kipufogót a lecsapódó savas kondenzvíz miatt.
 Hosszabb út során a kipufogó rendszer átmelegszik, a kondenzvíz elpárolog megnövelve a rendszer élettartamát.
A flexibilis cső szerepe: függetleníteni a kipufogót a motor rezgéseitől. Ennek hiányában a kipufogó eltörne.
A katalizátor feladata, hogy a motorból távozó káros kipufogó gázokat lecsökkentse. A katalizátor átlagos élettartama kb. 160.000 kilométer. Ezt nagy mértékben befolyásolja a motor műszaki állapota.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>