Azonnali elérhetőség

+36-70/633-30-09
+36-22/318-317
+36-20/924-12-45
+36-70/389-89-19
info@fixautoszerviz.hu

A Klímatöltés és fontossága

Ne felejtse a karbantartást tavasszal és ősszel!

Nagy melegben mindenkinek jól esik, ha felfrissülhet, ha kicsit hűvösebb van az autójában. Azonban autónk klímáját időről-időre ellenőrizni, töltetni és fertőtleníteni szükséges.

A párás levegő a klíma belsejében ideális körülményeket biztosít a gombák szaporodásához, a penészesedéshez, könnyen megtelepedhetnek baktériumok, vírusok is a tisztítatlan klímarendszerben. A gomba spórák a levegőbe kerülve ártalmasak az egészségre, irritálják a nyálkahártyát, izomfájdalmakat, köhögést okozhatnak, de kiválthatnak allergiás reakciót, asztmát is. Szerencsére ritkán előforduló, viszont veszélyes betegség a legionellosis, melyet szintén a légkondicionálóban megtelepedett kórokozók okoznak. A betegség könnyen tüdőgyulladáshoz vezethet.

gombátlanítás

Az eltömődött klímaszűrőnek nem csak egészségügyi kockázata van. Csökkenti a klíma hatásfokát, valamint rövidíti a berendezés élettartamát.

Ezek a problémák elkerülhetők a pollenszűrő tisztításával, valamint gombátlanítással, melyet célszerű tavasszal és ősszel elvégezni, mindemellett a karbantartás során ne feledkezzünk meg a klímatöltésről sem! Forduljon munkatársainkhoz bizalommal, keressen minket elérhetőségeinken!