Azonnali elérhetőség

+36-70/633-30-09
+36-70/389-89-19
fixautokft@gmail.com

Műszaki vizsgáztatás helyben

Műszaki vizsgálat

Tegyen sikeres műszaki vizsgát velünk!

Tájékoztatjuk kedves Ügyfeleinket, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál (NKH)  a magyar rendszámmal rendelkező személy és kisteher gépjárművek időszakos műszaki vizsgáztatása 2016.01.01-től megszűnt. Helyben történő hatósági műszaki vizsgáztatással keressen minket bizalommal.

Műszaki vizsga: hétfőtől – péntekig: 8-17.-ig
műszaki ,,,

 

2010. január 1-től a jármű műszaki és környezetvédelmi érvényességét kizárólag a forgalmi engedély bizonyítja, amelyhez érvényesítő címke és plakett tartozik. A környezetvédelmi igazoló lap (zöldkártya) 2010. január 1-jei hatállyal megszűnt. A járművel a közúti forgalomban a forgalmi engedélybe bejegyzett érvényesség időpontjáig lehet részt venni.

Lényeges változás, hogy a tulajdonos, üzemben tartó felelőssége megnő a jármű műszaki állapotát illetően, a jogszabályokban meghatározott követelmények tekintetében. Amennyiben a vizsgálat során a jármű nem felel meg, úgy január 1. után a jármű forgalmi engedélyének érvényességét megszüntetik, és eltávolítják a környezetvédelmi plakettet, valamint az érvényesítő címkét a jármű rendszámáról. Ebben az esetben a forgalmi engedély érvényessége az ellenőrzés napján szűnik meg, így a jármű vezetője a járművével – saját felelősségére és kockázatára – a helyszínt elhagyhatja, hogy azt műszaki vizsgára felkészítse.

A balesetmentes közlekedés feltétele, hogy csak megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt a forgalomban.

Ennek érdekében szervizünk vállalja a műszaki vizsgára való felkészítést valamint a vizsgáztatást. Minden napra vállalunk vizsgáztatást. Dolgozóink az Ön és családja biztonsága érdekében maximálisan a lehető legjobb munkát végzik a vizsgára való felkészítés során.

NKH által kijelölt vizsgálóállomás.

vizsgáztatás

A felkészítés és a vizsgáztatás minden autómárkára vonatkozik (személygépkocsikra és kisteher-gépjárművekre 3500 kg-ig és 4,5 méter magasságig).

 

 

 

Vizsgadíjak :matricák

személygépkocsi 19.990,-Ft

utánfutó 15.000,- Ft

kis-tehergépkocsi 26.500,- Ft

 

Amit a műszaki vizsgáról tudni érdemes:

Ha új autót vásárolunk, akkor a gépjármű műszaki vizsgája négy évig érvényes, majd a későbbiekben kétévente szükséges a műszaki vizsgát megújítani. Ha a vizsga sikeres, csak akkor vehet részt az autó közúti forgalomban.

Nézzük, melyek a műszaki vizsga kötelező elemei!

 • Futómű vizsgálat
 • Fék vizsgálat
 • Kipufogó rendszer ellenőrzése
 • Lengéscsillapítók, szélvédők vizsgálata
 • Felületi horpadások, sérülések
 • Ülések, biztonsági övek állapota
 • Világító berendezések, felni
 • Kötelező kiegészítők

Ha a szakemberek minden felsorolt vizsgálati pontot rendben találnak, akkor az autó megkapja az engedélyt a forgalomban való közlekedésre.

Műhelyünkben a műszaki vizsga minden feltétele adott, képzett szakembereink segítségével pedig gyors és minőségi szolgáltatást nyújtunk. Kérdésével és egyéni igényeivel forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeken, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére minden műszaki vizsgával kapcsolatos kérdésben!

Ha műszaki vizsgára van szüksége, válassza a Fixautót!

A Nemzeti Közlekedési Hatóság által kijelölt vizsgálóállomás.

fixautoszerviz.hu2

Mit érdemes ellenőrizni a műszaki vizsga előtt?

A műszaki vizsga ára egy komplex költség, melyben benne van a zöldkártya eltörlése miatti környezetvédelmi vizsgálat díja is. Kötelező költségként nincs szó hatalmas kiadásról, viszont ezt az összeget sem éri meg „elbukni”, így okosan tesszük, ha vizsga előtt átnézzük a következőket:

 • Szélvédő és ablaktörlő: Törés vagy egyéb hiba, illetve nem lehet fóliával sötétített sem (A két első oldalüveg fényáteresztő képességét 75 százalékban írják elő.)
 • Külső megjelenés és a korrózió: Lökhárítók, fényszórók, hátsó lámpák, tükrök.
 • A fényjelző berendezések: Fényszóró, ködlámpa, féklámpa, pót féklámpa, index
 • A hangjelző berendezések (duda)
 • A fékek hatásfoka, állapota: Fékbetét vastagság, tárcsa kopottság, fékerő különbség, kézifék
 • Lengéscsillapítók: Tengelyterhelés, nyugalmi állapotba való visszatérés amplitúdója.
 • Futómű: Gömbfejek, gumi szilentek, porvédő gumik, féltengelyek.
 • Kipufogó rendszer: A motortól egészen a hátsó dobig.
 • Ülések és a biztonsági övek: Stabil rögzítés, állíthatóság.
 • Felnik és gumiabroncsok
 • Biztonsági készletek: Izzókészlet, egészségügyi csomag, elakadás jelző háromszög.

Ezek ellenőrzésével, szükségszerű rendbetételével jelentősen növelheti műszaki vizsgája sikerességét! Nem éri meg kockáztatni! Műszaki vizsgával kapcsolatos kérdéseivel keressen minket elérhetőségeinken!

Szervizünk az NKH által kijelölt vizsgaállomás.

 

 

Műszaki vizsgára lenne szüksége?

műszaki ,,,A gépjárművek műszaki vizsgálatának 2010-es módosításával a környezetvédelmi vizsgálat a műszaki vizsga részévé vált, amelyet így egyszerűbben, egy helyszínen, rövid idő alatt elvégezhetnek az autókon.

 

A biztonságos, balesetmentes közlekedés elősegítése és megóvása érdekében cégünk szolgáltatásai közé tartozik a műszaki vizsgára való szakszerű felkészítés és a vizsgáztatás is, egyszerűen, helyben, jutányos áron és autómárkától függetlenül.

A műszaki vizsgára magánszemélyként a következő dokumentumokat feltétlenül hozza magával:

 • Személyi igazolvány vagy meghatalmazás (2 tanú által hitelesített)
 • Lakcímkártya
 • Adószám
 • Forgalmi engedély
 • Kötelező biztosításról szóló igazolás
 • Törzskönyv

Céges járművek vizsgáztatásának esetében az eddig említett dokumentumok mellett a következők szükségesek:

 • Aláírási címpéldány másolata
 • Cégkivonat
 • Meghatalmazás (2 tanú által hitelesített)

Tapasztalt munkatársaink teljes mértékben az Ön rendelkezésére állnak, hogy megfelelő segítséget nyújthassanak. Felszerelt, korszerű műhelyünkben várjuk Önt és autóját, és ha bármilyen kérdése van a műszaki vizsgával kapcsolatban, keressen minket bátran!

 

A műszaki vizsga minimális feltételei

műszaki ,,,A sikeres műszaki vizsgához az első és a hátsó fékeknek közel egyforma hatásfokkal kell működniük. Első kerekek között a fékerő különbség nem lehet több húsz százaléknál, a hátsóknál harmincszázaléknyi különbség a maximum. Kifogástalanul kell működnie a kéziféknek és a fékerő szabályozó berendezésnek is.

A műszaki vizsgán a futómű nem lehet kikopva, nem lóghatnak a gömbfejek. A szélvédőn minimális repedés sem lehet, csak szakszerűen javított kőfelpattanás engedélyezett. Az autón nem lehetnek karambolos sérülések, nagyobb horpadás. Természetesen működnie kell az összes biztonsági övnek, az üléseket pedig kell tudni álltani.

 

vizsgához műszaki A műszaki vizsgán a lámpák tökéletesen kell, hogy működjenek, az index sárgán villogjon, a duda ne rekedten szóljon, az ablaktörlő szintén legyen működőképes.

A gumiabroncsok nem lehetnek kopottak, szakadtak és repedezettek, illetve azonos méretekkel kell rendelkezniük. Legyen az autóban elsősegély csomag, izzókészlet és elakadásjelző háromszög.

Műszaki vizsgával kapcsolatban bátran keressen fel minket, szakembereink készséggel segítenek Önnek mindenben!

 

A műszaki vizsga fontosságáról

Műszaki vizsga fontosságaA műszaki vizsga a gépjárművek esetében olyan, mint az embereknél az orvosi megfelelési vizsgálat. Fontos, hogy bizonyos időközönként ellenőrizzük a járművek alkalmasságát a használatra. Ha valamelyik komponens nem megfelelő, akár csak parányi jelét is mutatja az eltérésnek, fontos, hogy azonnal kiküszöbölésre kerüljön a hiba. Ennek a legideálisabb módja a műszaki vizsga, mely minden gépjármű tulajdonosnak kötelező érvényű!

A műszaki vizsga során alapos teszteknek vetik alá a gépjárművet, és az adott hibákról jelentést készítenek. Bizonyos esetekben lehetőség nyílik a javítás lehetőségével élni már az adott helyszínen, de van, hogy csak egy bizonylattal tovább küldenek a következő állomásra.

Fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet, ahol elvégeztetjük a műszaki vizsgát, hiszen csakis megbízható szakemberek képesek precízen, szakszerűen átvizsgálni és diagnosztizálni az adott hibákat. Ha Ön is megbízható helyet keres a műszaki vizsgához, forduljon hozzánk bizalommal!

 

Felkészítjük autóját a műszaki vizsgára!

Felkészítjük autóját a műszaki vizsgára!Szeretné olyan szervizbe vinni autóját, ahol egyszerre készítik fel és vizsgáztatják le azt? Gyors, pontos és minőségi munkára vágyik a javítás és a vizsgáztatás során egyaránt? Szakemberink mindent megtesznek azért, hogy a műszaki vizsga sikeresen, gond nélkül menjen!

A sikeres műszaki vizsgához számos követelménynek kell megfelelnie autónknak. Ezek a feltételek papíron leírva egyértelműek, ám a rendszeres hétköznapi használat könnyen, szinte észrevétlenül teheti alkalmatlanná járművünket, így pedig a sikeres vizsgára az esély egyenlő a nullával. Ilyenkor érdemes egy megbízható gyorsszerviz segítségét kérni, ahol gyorsan és pontosan végzik el a vizsgára való felkészítést.

Cégünk szakemberei a műszaki vizsga előtti felkészítésen ellenőriznek mindent, ami lényeges tényező lehet a sikeres vizsgához, és ha szükséges, ki is javítják a hibákat. Ezek után szakszerűen elvégzik a műszaki vizsgát, és már készen is van az autó!

Válasszon minket, ha gyors és minőségi eredményre vágyik autója ellenőrzése, szervizelése, valamint műszaki vizsgáztatása során!

 

Műszaki vizsga előtt áll? Válasszon minket!

Műszaki vizsga előtt áll? Válasszon minket!A műszaki vizsga több esetben is kötelező. Az autótulajdonosok kötelesek műszaki vizsgának alávetni az autójukat, ha az autót külföldről hozzák be és az még nem rendelkezik minden szükséges irattal, ellenőrzéssel ahhoz, hogy Magyarországon forgalomba helyezhessék. Továbbá kötelező a műszaki vizsga akkor is, ha a jármű átalakításon esett át, ha újra forgalomba kell helyezni, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóság külön kérésére is vizsgának kell alávetni az autót.

A műszaki vizsgára vonatkozó legújabb változások szerint a régi eljárással ellentétben az autósok már nem kapnak új matricát a rendszámtáblára, hanem a sikeres vizsga jelzéseként csak a forgalmi igazolványban tüntetik fel a műszaki vizsga eredményét. Amennyiben az autótulajdonosnak nincs oka műszaki vizsgát tenni, akkor csak kirendelt műszaki vizsga állomáson vizsgázhat.

Kötelező műszaki vizsga előtt áll? Forduljon hozzánk bizalommal és essen túl a kötelező műszaki vizsgán a mi felügyeletünk alatt!

 

A műszaki vizsgára való felkészítésről bővebben

A műszaki vizsgára való felkészítésről bővebbenÚtközben nem csak magunkért, hanem a velünk utazókért és a környezetünkben lévőkért is felelünk. A biztonságos utazásnak egyik alapvető feltétele, hogy gépjárművünk teljesen felkészült legyen az utakra. Ehhez szükséges az állandó felülvizsgálat, azaz a műszaki vizsga. Ahhoz, hogy a műszaki vizsgánk jól sikerüljön szükséges, hogy egy képzett csapat vizsgálja át autónkat.

Autószervizünkben biztosra veheti, hogy gépjárműve a megfelelő kezek közé kerül! A műszaki vizsga biztosítja, hogy kocsija megfeleljen a különböző előírásoknak és így forgalomba lehessen helyezni. Műszaki vizsga hiánya esetén nem tudjuk igazolni, hogy gépjárművünk megfelelő állapotban van a forgalomhoz. Egy nem megfelelő autóval veszélyeztetjük Önmagunk, utasaink és más, a forgalomban tartózkodó testi épségét! Megfelelő munkáért forduljon autó szervizünkhöz! Végezze el nálunk gépjárműve időszakos műszaki vizsgára való felkészítését.

Ha szeretné, hogy gépjárműve megkapja a megfelelő papírokat a forgalomba helyezéshez, akkor forduljon hozzánk műszaki vizsgával kapcsolatban!

 

Műszaki vizsga a nyári utazás előtt

Műszaki vizsga a nyári utazás előttEgy műszaki vizsgáztatás bármikor esedékes lehet, főleg most a nyári utazások előtt érdemes ellenőrizni a gépjármű papírjait. Könnyen pórul járhat, ha egy külföldi nyaralás közben jár le a műszaki  vizsga. Azt meg semmiképpen sem szeretnénk, ha ez rontaná el a nyaralását!

A műszaki vizsga épp olyan fontos külföldön is, mint itthon, ugyanis érvénytelen műszaki vizsgával nem vehet részt közúti forgalomban a jármű. Meglehetősen kellemetlen szituáció adódhat ebből a pihentető nyaralás során, így semmiképpen nem érdemes kockáztatnia.

Gondolkodjon előre, és csináltassa meg a nyáron lejáró műszakiját minél hamarabb, ugyanis egy lejárt műszaki vizsga nem csak egy külföldi nyaralást ronthat el, hanem egy belföldi kellemes időtöltést is. Nyáron, amikor szabadságot vesz ki az ember, szeretné stresszmentesen tölteni azokat a napokat, így érdemes a fölösleges idegeskedéseket is megelőzni.

Mindenképpen ellenőrizze időben a műszaki vizsga lejárati dátumát, és ha az a nyári hónapok egyikére esik, keressen fel minket minél hamarabb! A műszaki vizsgáztatásra van, hogy várni kell, így jobb, ha előre gondolkodik, hogy a nyaralás gondmentes és érvényes műszaki vizsgával teljen!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>