Azonnali elérhetőség

+36-70/633-30-09
+36-70/389-89-19
fixautokft@gmail.com

Olajcsere, olajszűrőcsere

Általános motor karbantartással kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal!

Motorolaj elvárás:

 

   Oldja és úsztassa a motorban létrejövő szennyeződést – olajcsere alkalmával a szennyeződés kiürül a motorból
   Ne savasodjon – magas kéntartalom a töredékére csökkenti a csere-periódust
   Fokozódó olajcsere periódusok – nagyobb teljesítményű olajokra van szükség
   Utánatölthető legyen – hosszabb csereperiódus alatt több olaj fogy
   Korrózió védelem, az oxigén távol tartása
   Csekély legyen a párolgás
   Csökkentse a súrlódást
   Üzemanyag takarékosság
   Legyen jó a hőelvezetése
   Ne károsítsa a katalizátort
    Ne habosodjon

Mit tesz tönkre a túlhasznált olaj?

A motorolaj feladata a motor kenése (és kisebb részben hűtése). Ehhez lebegésben kell tartania a kenőanyagban lévő szennyeződéseket, amelyek kiszűrése az olajszűrő feladata. Ha elmarad vagy sokkal későbbre csúszik az olajcsere,  az olaj fokozatosan elveszíti viszkozitását (kenőképességét), ami fatális következményekkel járhat.

Nem csupán arról van szó, hogy a finomfuratok, pl. a vezérműtengely kis átmérőjű olajjáratai eltömődnek! Hiába van a főtengelycsapágyaknak, hajtókarcsapágyaknak nagyobb olajfurata, itt az igénybevétel is sokkal nagyobb, mint a vezérműtengelyeké, tehát az időben le nem cserélt, gyenge viszkozitású motorolajtól várhatóan ezek az alkatrészek károsodnak legelőször. Különösen figyelni kell az olaj minőségére és mennyiségére a turbós motoroknál, mert a kenési problémák gyorsan megölik a feltöltőt is, amelynek felújítása vagy cseréje 100-350 ezer forintos tétel.

Olajadalékok: ne költsünk rájuk!

    Túl ezen, motorunk élettartamának megőrzéséhez nagyon fontos, hogy semmilyen utólagos adalékkal ne pancsoljuk a motorolajat! Az olajadalékok könnyen lerakódnak, lehetőleg a legrosszabb, kipucolhatatlan helyeken. A modern dízeleknél első körben a részecskeszűrőben, amelynek cseréje rögtön elvisz 200 ezer forintot.

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>